10:47 15.07.2022

Нардепа Ковальова оголошено в розшук, арештовано корпоративні права підприємств, що належать йому, та банківські рахунки

2 хв читати
Нардепа Ковальова оголошено в розшук, арештовано корпоративні права підприємств, що належать йому, та банківські рахунки

За клопотанням Державного бюро розслідувань суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою народному депутатові Олексію Ковальову ("Слуга народу"), підозрюваному в державній зраді та пособництві державі-агресорові.

Рішення суду не передбачає альтернативи у вигляді внесення застави, повідомляє пресслужба ДБР.

Нардепа оголошено в розшук. Триває досудове розслідування.

Також з метою забезпечення конфіскації майна слідчий суддя наклав арешт на корпоративні права підприємств, що належать Ковальову, загальною вартістю майже 5 млн грн та кошти, розміщені на його банківських рахунках, повідомляє Офіс генерального прокурора.

Як повідомлялося, генеральний прокурор України на підставі зібраних Державним бюро розслідувань доказів 6 липня 2022 року повідомив про підозру народному депутатові України Олексію Ковальову.

За інформацією ДБР, його співробітники у квітні 2022 року відкрили кримінальне провадження стосовно Ковальова, який після повномасштабного вторгнення РФ перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області та допомагає окупаційним військам.

Під час розслідування встановлено, що на початку липня Ковальов обійняв посаду заступника голови в незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора "уряді" Херсонської області.

У ДБР інформують, що народний депутат 8 червня 2022 року на своїй сторінці в соціальній мережі розмістив публікацію про нібито інтеграцію до країни-агресора частини України з метою впливу на громадськість і маніпуляцію свідомістю.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 111-2 КК України (пособництво державі-агресору), за що передбачено покарання до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

28 квітня партія "Слуга народу" та однойменна фракція у Верховній Раді ухвалили спільне рішення про призупинення членства Ковальова у фракції. На пленарному засіданні ВР 3 травня перший віцеспікер Олександр Корнієнко оголосив про виключення його з фракції.

Крім того, "Слуга народу" зверталася до генерального прокурора України Ірини Венедіктової та глави Служби безпеки України Івана Баканова з закликом порушити відповідне кримінальне провадження, в рамках якого ретельно та всебічно розслідувати всі факти й обставини перебування Ковальова на тимчасово захопленій території та його спілкування з окупаційними військами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА