21:46 15.07.2022

Монастирський доповів Зеленському у п'ятницю про наслідки ракетного обстрілу Вінниці та Миколаєва

1 хв читати
Монастирський доповів Зеленському у п'ятницю про наслідки ракетного обстрілу Вінниці та Миколаєва

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський на зустрічі у п'ятницю доповів президенту Володимиру Зеленському про наслідки ракетного обстрілу Вінниці і Миколаєва напередодні, повідомляє пресслужба глави держави.

"Внаслідок злочинних дій агресора у Вінниці загинули 23 особи, серед яких троє дітей. До закладів охорони здоров'я звернулося 197 постраждалих. Чотири людини залишаються у розшуку як зниклі безвісти", - сказано в повідомленні.

Монастирський також доповів про обстріли Миколаєва, де внаслідок чотирьох влучань у навчальний корпус педагогічного університету травмовано двох осіб. Ще чотири влучання зафіксовані в семиповерховий корпус Національного університету кораблебудування.

Зеленський пообіцяв зробити усе можливе, щоби покарати винуватців злочинних наказів.

"Росія поводиться як держава-терорист, стріляючи по цивільному населенню. Ми робитимемо все, щоб знайти й покарати тих, хто віддає злочинні накази, і тих, хто їх виконує", – заявив Зеленський.

Зазначається, що Зеленський та Монастирський обговорили питання безпеки, зокрема запровадження номера "112" як єдиної системи допомоги громадянам, впровадження системи біометричної ідентифікації та верифікації за відбитками пальців і розпізнання облич, що має забезпечити якнайшвидше розкриття злочинів та створення безпечного середовища для громадян.

Також окрему увагу було приділено запровадженню Єдиного реєстру зброї з повноцінним функціоналом, що здатний вивести взаємодію громадян та органів поліції на якісно новий рівень у справі цивілізованого легального обігу зброї в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА