07:12 17.07.2022

Кандидат у британські прем'єри заявила, що продовжуватиме підтримувати Україну у разі свого обрання

2 хв читати

Заступник міністра з міжнародної торгівлі Великої Британії Пенні Мордонт, яка балотується на посаду прем'єр-міністра країни, заявила, що у разі обрання продовжить політику підтримки України глави кабінету Бориса Джонсона, що йде.

"Як прем'єр-міністр, я зроблю все можливе, щоб очолити реакцію Заходу(...), і переконатися, що наші українські друзі зрештою доб'ються своєї свободи", - написала вона у статті для британського видання The Telegraph.

"Лідерство в підтримці України було однією із найбільших спадщин Джонсона. Я продовжу це керівництво, і не буде й мови про те, щоб зменшити наші зусилля щодо надання допомоги нашим союзникам", - наголосила Мордонт.

Вона зазначила, що, ставши прем'єром, "подвоїть співпрацю зі США, ЄС та іншими ключовими партнерами, щоб координувати військову підтримку".

Мордонт обіцяла продовжувати "очолювати G7" у питанні запровадження санкцій проти Росії та їх дотримання, розширити навчання українських військових на британській території.

У її планах - формування оперативної групи "під керівництвом Королівського флоту" для налагодження комунікацій та розмінування у Чорному морі, активізація "інформаційних операцій в Україні", відновлення української економіки.

Напередодні у Великій Британії стартували перші публічні дебати претендентів на прем'єрське крісло. За посаду лідера консерваторів і, відповідно, прем'єра борються п'ять кандидатів: Мордонт, колишній голова Мінфіну Ріші Сунак, міністр закордонних справ Ліз Трасс, ексміністр з питань рівності та місцевого самоврядування Кемі Баденох та голова спецкомітету із закордонних справ Палати громад Великої Британії Том Тугендхат.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА