18:28 19.07.2022

Україна стала асоційованим членом МЕА

1 хв читати
Україна стала асоційованим членом МЕА

Україна приєдналася до Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) як асоційований член, підписавши відповідну угоду з МЕА у Варшаві у вівторок.

Як повідомляється на сайті агентства з посиланням на церемонію підписання документа, угоду про спільну асоціацію МЕА - Україна підписали міністр енергетики України Герман Галущенко та виконавчий директор МЕА Фатіх Бірол у присутності прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького та міністра клімату й довкілля Польщі Анни Моськви.

За інформацією агентства, структура Асоціації МЕА дає змогу тісно співпрацювати та поглиблювати співпрацю зі своїми країнами-партнерами, обмінюючись аналізом, даними та передовим досвідом.

З моменту створення структури у 2015 році до програми Асоціації МЕА приєдналися 10 країн: Аргентина, Бразилія, Китай, Єгипет, Індія, Індонезія, Марокко, Сінгапур, Південна Африка і Таїланд. Україна стала 11 членом.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України 15 липня 2022 року затвердив спільну декларацію про асоціацію між українським урядом та Міжнародним енергетичним агентством (МЕА).

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, положеннями спільної декларації закріплено намір сторін співпрацювати у широкому спектрі діяльності, пов'язаної з енергетикою, зокрема щодо аналізу енергетичного ринку, реконструкції енергетичної системи, зміцнення енергетичної безпеки, розвитку енергоефективності, прискорення енергетичного переходу, поширення використання альтернативних видів енергоресурсів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завершується судовий розгляд у справі Google щодо порушення антимонопольного законодавства

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА