15:48 20.07.2022

Новий пакет військової допомоги США Україні включатиме ще 4 РСЗВ HIMARS - Остін

1 хв читати
Новий пакет військової допомоги США Україні включатиме ще 4 РСЗВ HIMARS - Остін

Новий пакет військової допомоги США Україні, про який буде оголошено пізніше цього тижня, включатиме ще чотири реактивні системи залпового вогню HIMARS, заявив міністр оборони США Ллойд Остін.

"Він включатиме ще чотири HIMARS, удосконалені ракетні системи, які українці так ефективно використовують і які так сильно змінили ситуацію на полі бою. І до нього увійдуть ще комплекти боєприпасів до РСЗВ та артилерії", - сказав Остін, відкриваючи четверту зустріч Контактної групи з оборони України у середу.

Міністр зазначив, що від часу зустрічі в Брюсселі США взяли зобов'язання про надання допомоги з безпеки Україні на понад 2,6 млрд доларів.

"Наша допомога включає загалом 12 РСЗВ HIMARS, щоб далі посилити українські вогневі спроможності великої дальності. І я хочу наголосити на впливі, який вони здійснили. Ми також зобов'язалися передати дві системи протиповітряної оборони NASAMS, щоб допомогти Україні захистити свої сили та цивільне населення від російських ракетних атак. США також зобов'язуються відправити більше боєприпасів до HIMARS, високоточних артилерійських боєприпасів і тактичних машин, а також іншої терміново необхідної підтримки", - розповів Остін.

Він запевнив, що США продовжать надавати історичний рівень допомоги з безпеки, щоб допомогти Україні захистити себе.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА