20:39 22.07.2022

Європол тісно співпрацює з українськими чиновниками для запобігання незаконному обігу зброї та повністю довіряє їм – заява

2 хв читати
Європол тісно співпрацює з українськими чиновниками для запобігання незаконному обігу зброї та повністю довіряє їм – заява

Європол заявляє, що тісно співпрацює з українськими офіційними особами, щоб зменшити загрозу незаконного обігу зброї до Європейського Союзу.

"Ми цілком довіряємо їм, оскільки вони впроваджують нові заходи щодо моніторингу та відстеження цієї вогнепальної зброї", - йдеться у заяві Європолу про співпрацю з Україною, опублікованій на сайті організації у п'ятницю.

У Європолі наголосили, що мають "зразкові відносини з Україною" з часу підписання двосторонньої оперативної угоди у 2017 році.

"Ми продовжуємо підтримувати тісний контакт у міру зміни ситуації на місцях в Україні, і ми вдячні за це нашим українським колегам. Вони продовжують дотримуватися вказівок і співпрацювати у справах, що становлять інтерес для внутрішньої безпеки ЄС, незважаючи на тривалу російську військову агресію", - йдеться в заяві.

При цьому в організації зазначили, що потенційна загроза, яка спостерігалася в зонах бойових дій у минулому, полягає в тому, що вогнепальна зброя може потрапити не в ті руки.

"Стосовно війни в Україні, Європол попередив, що поширення вогнепальної зброї та вибухових речовин в Україні може призвести до збільшення незаконного обігу вогнепальної зброї та боєприпасів до ЄС через встановлені маршрути контрабанди чи онлайн-платформи. Ця загроза може навіть зрости після закінчення конфлікту", - резюмується в заяві.

Раніше в п'ятницю секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов анонсував обговорення з представниками Європолу заяв про нібито існуючі випадки "торгівлі зброєю та військовими товарами на чорному ринку" з України.

"Максимально зацікавлені у швидкому обміні інформацією та миттєвому реагуванні. Звертаю увагу, що публікація про "контрабанду зброї" в західних ЗМІ збігається в часі із розгортанням масштабної інформаційної спецоперації Росії "MakZim" з дискредитації України, мета якої - припинення поставок", – повідомив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА