07:58 24.07.2022

SpaceX планує в неділю запустити на орбіту п'яту за місяць групу інтернет-супутників Starlink

1 хв читати
SpaceX планує в неділю запустити на орбіту п'яту за місяць групу інтернет-супутників Starlink

Американська компанія SpaceX у неділю, 24 липня, має намір за допомогою ракети-носія Falcon 9 запустити на орбіту чергову партію з 53 міні-супутників для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомив спеціалізований сайт Spaceflight.

Запуск планується здійснити зі стартового комплексу 39А космодрому на мисі Канаверал у Флориді.

Він має стати 54-м за рахунком виведенням на орбіту групи інтернет-супутників з травня 2019 року в рамках проєкту Starlink та п’ятим цього місяця.

За весь час SpaceX запустила вже 2904 інтернет-супутники Starlink. Частина вийшла з ладу чи зійшла з орбіти. Близько 2,6 тис. апаратів залишаються на орбіті у робочому стані.

Тим часом перший багаторазовий ступінь ракети-носія повинен буде здійснити вертикальну керовану посадку на морську платформу-дрон A Shortfall Of Gravity в Атлантиці.

Нині компанія є найбільшим супутниковим оператором у світі. За даними SpaceX, інтернет мережа Starlink доступна користувачам у 36 страхах світу, зокрема в Північній Америці, Європі, на Далекому Сході та в Австралії. За даними Пентагону, послугами цих супутників також активно користуються американські військові.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА