13:53 25.07.2022

Російські окупанти намагаються відновити аеродром у Мелітополі – ГУР

1 хв читати

Російські окупанти намагаються відновити аеродром у Мелітополі за допомогою місцевого заводу з виробництва бетону, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Окупанти в Мелітополі намагаються відновити злітно-посадкову смугу аеродрому на колишньому місці базування 25 бригади транспортної авіації. Для цього частково відновлено потужності заводу з виробництва бетону "Моноліт Плюс". Утім, повноцінний ремонт і запуск функціонування злітної смуги найближчим часом малоймовірний. Адже технологічно на подібні роботи необхідно 21-28 днів, щоб бетон набув необхідної міцності та був здатний витримувати навантаження літаків та іншої техніки без втрати властивостей", - наголошується в повідомленні в телеграм-каналі.

За даними розвідки, окупанти планують використовувати потужності бетонного заводу для зміцнення ліній оборони шляхом створення довготривалих вогневих точок на залізобетонній основі.

"Також у тимчасово окупованому Мелітополі в районі елеватора встановлено перебування вантажного поїзда противника. У його складі - вісім вантажних критих вагонів із написом "Агро-Фрегат". Вагони завантажують зерновими культурами. У подальшому їх планують незаконно вивезти на територію РФ", - зазначено в повідомленні.

Крім того, вдалося встановити, що будівлю, де розміщувався структурний підрозділ Державної служби охорони в Мелітополі, використовують для утримання затриманих українських громадян. Є свідчення, що до затриманих застосовують тортури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА