10:21 27.07.2022

РФ має звільнити шляхи українського експорту або отримати тотальне ембарго на свою продукцію – Порошенко

2 хв читати
РФ має звільнити шляхи українського експорту або отримати тотальне ембарго на свою продукцію – Порошенко

Світ має показати, що не боїться шантажу президента РФ Володимира Путіна і жорстко відповідатиме на порушення міжнародних зобов'язань, заявляє лідер партії "Європейська солідарність", народний депутат Петро Порошенко.

Як повідомляється на сайті "Євросолідарності", в ефірі спільного телемарафону "Прямого" та "5 каналу" Порошенко наголосив, що підписання "зернової угоди" не може супроводжуватись зняттям санкцій з РФ, тому що це буде поразкою України.

"Тому зараз антипутінська коаліція у світі має сказати: якщо Путін не буде виконувати ті документи, які підписані, у нас є план Б. (...) Ми маємо забезпечити, щоб увесь світ зупинив експорт Росії, аж доки вона не розблокує чорноморські порти України", – сказав політик.

"Зупинка експорту означає: так як арештовують яхти російських олігархів, так має бути арештований торговельний флот, який перевозить російський експорт, російську деревину, вугілля, російський скраплений газ, весь російський експорт. Росія зараз отримує $550 млрд експортної виручки, вона має отримувати не більше ніж 200, і це дозволить їй забезпечувати соціальні витрати, але не нарощувати військову міць", – пояснив він.

Порошенко нагадав, що Україна вже має відповідний досвід звернення до Гамбурзького трибуналу щодо незаконних дій РФ. "Ми отримали рішення суду, яке тоді зобов'язало звільнити захоплені Росією в Керченській протоці українські військові кораблі та українських військових моряків. Що б Росія не казала, вона це зробила через місяць після прийняття відповідного рішення суду", - зазначив політик.

Він також зазначив, що Росія має розблокувати не лише українське зерно, а й увесь експорт.

"Я не виключаю, що з цього приводу буде ще засідання Ради безпеки ООН, але нам не можна це брати як виключну платформу. Ми готові співпрацювати з партнерами, з владою для того, щоб компетентно і професійно забезпечити захист українського інтересу, Української держави, захист українського народу, захист українського фермера", – сказав Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА