10:35 27.07.2022

Одного із заступників директорату департаменту транспорту КМДА затримано за вимагання хабара, його відсторонять від виконання обов'язків

2 хв читати
Одного із заступників директорату департаменту транспорту КМДА затримано за вимагання хабара, його відсторонять від виконання обов'язків

Співробітники Держбюро розслідувань (ДБР) спільно з прокуратурою Києва затримали за вимагання хабара одного із заступників директорату департаменту транспорту Київської міськадміністрації, повідомив мер столиці Віталій Кличко.

"Поки хабарником займаються правоохоронні органи і триватиме розслідування, його буде невідкладно відсторонено від виконання обов'язків", - написав він у телеграм-каналі у вівторок увечері.

"Міська влада і надалі готова співпрацювати з правоохоронними органами задля запобігання та боротьби з корупцією. Ми постійно передаємо матеріали внутрішніх аудитів КМДА і співпрацюємо з правоохоронцями", - наголосив мер.

Згодом у пресслужбі прокуратури Києва поінформували, що повідомлено про підозру заступнику директора одного з департаментів КМДА та директору державного підприємства, яке належить до сфери управління Київської ОДА за обставинами вимагання та одержання $270 тис. (ч. 4 ст. 190 КК України).

"За даними слідства, посадовці з липня 2021 року вимагали від керівника підприємства, яке надає послуги з пасажирських перевезень маршрутними таксі, кошти за сприяння та нестворення перешкод у його роботі. У разі відмови заступник директора департаменту погрожував нібито створити проблеми в роботі перевізника, а також інших пов'язаних із ним підприємств. Директор державного підприємства виступав посередником у домовленостях та передачі коштів", - йдеться у повідомленні у фейсбуці.

У січні та лютому 2022 року правоохоронці задокументували одержання підозрюваними двох траншів неправомірної вигоди на загальну суму $51 200.

У липні чоловіки поновили свої вимоги, вони вимагали $220 тис. за грудень-червень 2022 року та за продовження договорів на перевезення пасажирів до кінця року. Водночас договори вже були підписані на момент отримання ними коштів.

"Чоловіків затримано одразу після отримання ними обумовленої суми. Під час невідкладних обшуків, зокрема за місцем проживання затриманих та в службових приміщеннях КМДА, вилучено кошти, документи та зброю, походження якої встановлюють", - зазначили в прокуратурі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА