18:34 27.07.2022

СБУ та НАБУ затримали керівника охорони нардепа Деркача

2 хв читати
СБУ та НАБУ затримали керівника охорони нардепа Деркача

Співробітники контррозвідки СБУ та детективи НАБУ затримали керівника особистої охорони одного з народних депутатів України, якого підозрюють у незаконному зберіганні боєприпасів, повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що у затриманого вилучено декілька ручних осколкових гранат, а також набої до нарізної вогнепальної зброї.

"За даними Служби безпеки, фігурант був наближеним до чинного депутата-втікача, якого СБУ вважає причетним до роботи на російські спецслужби. Зокрема, цей депутат курував створення низки приватних охоронних підприємств у різних областях, щоб використати ці структури для швидкого захоплення України", - йдеться у повідомленні.

У ньому уточнюється, що у керівника особистої охорони правоохоронці виявили та вилучили матеріали, що свідчать про тривалу підривну діяльність з боку чинного нардепа проти України, його зв'язки з представниками держави-агресора та колаборантами.

Після детального вивчення та аналізу виявлених речей та документів діям народного обранця та його спільників дадуть належну правову оцінку.

"Затриманому готується повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу", - наголошують у спецслужбі.

Там додають, що заходи щодо викриття зловмисників проводили співробітники Департаменту контррозвідки СБУ у співпраці з детективами НАБУ за процесуального керівництва САП.

У відомстві не називають ім'я згаданого нардепа, проте поінформоване джерело повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що йдеться про Андрія Деркача.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА