19:03 27.07.2022

Верховна Рада заборонила відвідування колекторами військовослужбовців та їхніх сімей

2 хв читати
Верховна Рада заборонила відвідування колекторами військовослужбовців та їхніх сімей

Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон №7414, яким забороняється колекторам приходити до учасників бойових дій та їхніх сімей, повідомив голова фінкомітету Данило Гетманцев у своєму телеграм-каналі у середу.

Закон підтримали 302 народних депутати.

Як раніше повідомляв нардеп, така норма діятиме на час воєнного чи надзвичайного стану і протягом декількох місяців після його скасування.

Ухвалення закону привітав Нацбанк.

Головна умова для "захисту" від колекторів - повідомити кредитодавцю, новому кредитору, колекторській компанії про припинення або скасування нагадування про необхідність сплати чергового платежу за кредитом та надання копії відповідних підтверджувальних документів про свою належність до захищеної категорії.

До категорії захищених осіб належать військовослужбовці Збройних сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, які проходять військову службу на території України.

Крім того, закон поширюється на військовослужбовців, які стали особами з інвалідністю внаслідок захворювання, пов'язаного з проходженням військової служби, або внаслідок захворювання після звільнення їх із військової служби, пов'язаного з проходженням військової служби, а також на членів сімей військовослужбовців, які загинули, померли або зникли безвісти.

Під його дію також потрапляють кошти осіб, що перебувають у полоні, осіб, з якими втрачено зв'язок, та осіб, які зникли безвісти.

Зазначається, що за порушення вимог щодо етичної поведінки під час врегулювання простроченої заборгованості регулятор вживатиме заходів впливу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА