13:59 29.07.2022

Метою російського обстрілу Оленівки є зрив домовленостей щодо обміну полонених - Подоляк

2 хв читати
Метою російського обстрілу Оленівки є зрив домовленостей щодо обміну полонених - Подоляк

Метою удару російської армії по виправній установі в Оленівці Донецької області, де перебували українські полонені, є зрив домовленостей щодо їх обміну і спроба приховування свідчень про масштаби російських воєнних злочинів, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

"Мета "оленівського злочину" - приховати свідчення про масштаби російських воєнних злочинів і тортур, яких стає дедалі більше, зірвати домовленості щодо обмінів, дискредитувати Збройні сили України і (в цьому випадку) конкретні моделі іноземної реактивної зброї, яка наводить жах на російських окупантів", - написав Подоляк у телеграмі.

Радник голови ОП зазначає, що удар був ретельно спланований, на що, за його словами, вказують масштабність та швидкість інформаційної кампанії з боку російських пропагандистів, а також відсутність в Оленівці оперативних військових цілей для української армії.

"Ми знаємо, що частину полонених захисників перевели в барак, у який було влучання, за декілька днів до злочину. Класична, цинічна, продумана false flag operation (операція під фальшивим прапором - ІФ)", - написав він.

Подоляк також зазначив, що це "цинічне та продумане масове вбивство росіянами українських полонених громадян розслідуватимуть Офіс генерального прокурора та міжнародні слідчі групи", особи загиблих встановлюватиме українська розвідка та спецслужби.

Раніше в Генштабі ЗСУ заявили, що збройні сили РФ здійснили прицільний умисний артилерійський обстріл виправної установи в Оленівці Донецької області, водночас заяви про нібито обстріли з боку Збройних сил України є відвертою брехнею та провокацією.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА