07:05 30.07.2022

Росія довела, що є найбільшим джерелом тероризму

2 хв читати
Росія довела, що є найбільшим джерелом тероризму

Президент України Володимир Зеленський назвав загибель українських військовополонених в Оленівці у п'ятницю свідомим російським воєнним злочином.

"Це було свідоме масове вбивство українських полонених", - сказав він у п'ятницю ввечері у традиційному відеозверненні.

"Коли захисники "Азовсталі" виходили із заводу, ООН та Міжнародний комітет Червоного Хреста виступили гарантами життя, здоров'я наших воїнів", - сказав він.

Зеленський підтримав спільну заяву українських силових відомств, які вимагали в п'ятницю від ООН і МКЧХ негайно відреагувати на теракт, скоєний РФ в Оленівці, а також здійснити інспекцію колонії, в якій тримали полонених українських військовослужбовців, ідеться у спільній заяві відомств, ухваленій за підсумками наради у глави держави та оприлюдненій у п'ятницю.

"Вимагаємо від ООН та МКЧХ, які виступали гарантами життя та здоров'я українських військовополонених, негайно відреагувати на терористичний акт, учинений РФ", - ідеться у заяві.

"Наразі гаранти мають реагувати, захистити життя сотень українських військовополонених. І доповню від себе – має бути чітке юридичне визнання Росії державою – спонсором тероризму", - наголосив він.

Зеленський особливо звернувся до США. "Рішення потрібні зараз. Росія довела численними терактами, що є найбільшим джерелом тероризму. Це факт", - заявив він.

За його словами, "Рада Безпеки ООН поінформована, всі учасники міжнародних відносин знатимуть, що сталося насправді".

Раніше патронатна служба "Азову" підтвердила загибель в Оленівці (Донецька область) декількох десятків військовополонених від вибуху на місці їх тримання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА