13:55 30.07.2022

Україна ще не отримала списків загиблих військовополонених в Оленівці - Лубінець

2 хв читати
Україна ще не отримала списків загиблих військовополонених в Оленівці - Лубінець

Україна поки що не отримала списків загиблих військовополонених в Оленівці (Донецька область), заявив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

"Я запросив цю інформацію. Поки що ми не отримали списків. А я знаю, що у російської сторони вони є", - сказав Лубінець в ефірі національного телемарафону в суботу.

Він уточнив, що Міжнародний Комітет Червоного Хреста інформацію щодо кожного загиблого українського військовополоненого надаватиме його родичам.

"Мені можуть дати загальні цифри, тобто яка кількість перебувала в тому місці, яка кількість загиблих, яка кількість поранених. Приблизні цифри ми вже зараз розуміємо. А хто конкретно був, цю інформацію мені не надає Міжнародний Комітет Червоного Хреста, він надає її родичам конкретного військовослужбовця", - розповів омбудсмен.

Відповідаючи на запитання, чи збігається інформація, якою володіє Україна, про кількість загиблих в Оленівці з даними, оприлюдненими представниками так званої ДНР, в яких йшлося про 53, Лубінець сказав: "Вони збігаються, але не повністю... щодо поранених приблизно збігається".

Уповноважений з прав людини також зазначив, що обмінний фонд в України є, але після подій в Оленівці ухвалюватиметься рішення, як чинити далі.

"У нас обміни до подій в Оленівці проходили. Зараз, я думаю, будуть ухвалюватися рішення, як діяти далі", - сказав Лубінець.

Він зазначив, що з питання обміну військовополонених "була напрацьована комунікація з тією стороною", наголосивши, що "ми вимагаємо, щоб нам повернули абсолютно всіх".

Лубінець також повідомив, що Україна запустила офіційну процедуру про повернення тіл загиблих українських військовополонених.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА