12:20 31.07.2022

Представництво МКЧХ в Україні повідомляє, що РФ відмовилася надати Комітету доступ до полонених українських військових у колонії в Оленівці

2 хв читати
Представництво МКЧХ в Україні повідомляє, що РФ відмовилася надати Комітету доступ до полонених українських військових у колонії в Оленівці

Представництво Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні повідомляє, що РФ відмовилася надати Комітету доступ до полонених українських військових в колонії в тимчасово окупованій Оленівці.

"Ми рішуче засуджуємо нещодавній напад на колонію для військовополонених в Оленівці. Ми одразу ж запросили доступ до Оленівки і військовополонених, пропонуючи свою допомогу", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в Твіттері в суботу.

У ньому наголошується, що прохання МКЧХ про надання доступу до військовополонених з Оленівської колонії не було задоволено.

"Надання МКЧХ доступу до військовополонених є обов'язком сторін конфлікту відповідно до Женевських конвенцій", - наголошують у представництві.

Там висловлюють готовність надавати медичну допомогу пораненим, сприяти в евакуації важкопоранених до медичних закладів, надавати ресурси для ідентифікації загиблих та гідного поводження з їхніми тілами.

"Ми не припинимо спроб отримати доступ до цих військовополонених і всіх інших бранців у цьому міжнародному збройному конфлікті, до яких ми ще не мали доступу", - підсумували в представництві.

28 липня Збройні Сили РФ вчинили прицільний умисний артилерійський обстріл виправної установи в Оленівці Донецької області, в якій утримували українських військовополонених. За даними Офісу генерального прокурора, внаслідок обстрілу загинули близько 40 осіб і 130 дістали поранень.

Україна висунули вимогу від ООН і МКЧХ негайно відреагувати на теракт, здійснений РФ в Оленівці, а також провести інспекцію колонії, в якій утримували полонених українських військовослужбовців.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські військові знищили ворожу ПЗУ комплексу "Бук" із шістьма ракетами

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА