20:12 31.07.2022

У Лівані затримано сирійське підсанкційне судно з викраденим окупантами в Україні зерном

3 хв читати
У Лівані затримано сирійське підсанкційне судно з викраденим окупантами в Україні зерном

Судно "Лаодикія", яке перевозило викрадену на окупованих РФ територій України агропродукцію, затримано в порту м.Триполі (Ліван).

"Суд своїм рішенням затримав судно "Лаодикія", пришвартоване в порту Триполі, і передало розслідування до відділу інформації. Зі свого боку посольство України в Лівані домоглося рішення про затримання корабля на 72 години", - повідомляє Міжнародна ліванська радіомовна корпорація (LBCI) у суботу.

Того ж дня ліванська газета "Ан-Нахар" із посиланням на посольство України в Лівані повідомила, що "під час російської окупації з окупованих Херсонської, Запорізької та Миколаївської областей було вкрадено понад 500 000 тонн зерна", додавши, що "були спроби переправити більшість цього зерна в країни Близького Сходу, включно з Єгиптом, Туреччиною і Сирією, і було зафіксовано спроби перекидання до Лівану".

У заяві посольства зазначено, що українські правоохоронці довели причетність 78 суден до незаконного перевезення викраденого українського зерна, і цей перелік постійно оновлюється.

Видання наголошує, що це ж стосується і "Лаодикії", заарештованої рішенням українського суду і США, що перебуває під санкціями.

На сторінці посольства України в Лівані у фейсбуці з'явилося посилання на повідомлення на порталі "Ukraine Gate" про те, що Україна звернулася до влади Лівану у зв'язку з виявленням у порту Триполі російського корабля із краденим зерном

"Дипломатична місія України в країні Близького Сходу повідомила в четвер, що сирійське вантажне судно, що знаходиться під санкціями США, перевозить ячмінь, вкрадений з країни, що роздирається війною, пришвартувалося в Лівані. За повідомленням посольства України в Бейруті, суховантаж " , другого за величиною міста Лівану.У посольстві заявили, що перевозять 5000 тонн борошна і 5000 тонн ячменю.Раніше в 2015 році Міністерство фінансів США наклало санкції на організацію "Лаодикії" за належність до уряду президента Сирії Башара Асада".

"Лаодикія" спочатку прямувала до порту Тартус у Сирії і мала прибути туди на початку цього тижня, і невідомо, чому судно було перенаправлене до ліванського порту Тріполі і чи вивантажувалося воно в ньому.

Цю інформацію підтвердив і посол України в Лівані Ігор Осташ.

"На зерновому фронті є новини. Ми зробили дуже важливий крок – за зверненням Посольства до суду нам вдалося заарештувати сирійське судно "Laodicea" у порту Триполі на 72 години. Завдяки злагодженим діям нашої команди ми зробили це перше рішення окружного суду за один день ( !) і завершили процес пізно вночі. І що важливо, встигли перед вихідними. Були побоювання, що вночі воно може зникнути. З боку ліванської влади подібне рішення ухвалив прокурор касаційного суду Лівану", - написав він у фейсбуці у суботу ввечері.

Пізніше, у неділю, Осташ повідомив, що у справі із сирійським кораблем "Laodicea" з'явився турецький посередник Loyal agro Co LTD, який купив цей вантаж і заявляє, що "товар не крадений".

"Мовляв, ми везли борошно до Сирії, а там ціна 600 доларів за тонну. А от у Лівані можна виторгувати по 620 і навіть 650 доларів. Тому вони вирішили "наварити" трохи в Лівані, продавши тут 5000 тонн. Звичайно, це меседж для ліванців, оскільки тут хлібна криза дуже серйозна. Але що головне в цій заяві, то це не держава Ліван є покупцем, а приватний бізнес", - написав посол у фейсбуці.

 

 

 

 

 

 

юв

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА