14:12 01.08.2022

Голова Закарпатської ОДА спростував плани швидкого відкриття Ужгородського аеропорту

2 хв читати
Голова Закарпатської ОДА спростував плани швидкого відкриття Ужгородського аеропорту

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Віктор Микита спростував нещодавні заяви Закарпатської облради щодо планів швидкого поновлення роботи аеропорту "Ужгород".

"Змушений коригувати інформацію, поширену деякими функціонерами, про роботу міжнародного аеропорту "Ужгород". Ми працюємо над приведенням аеропорту до вимог та сертифікації. Але ми говоримо про процес – довготривалий та системний. Тому зараз заяви про відновлення роботи аеропорту – це не більше, ніж бажання та наміри", – повідомив він у фейсбуці в понеділок.

За словами голови ОДА, на сьогодні аеропорт не готовий приймати чи надсилати цивільні рейси на територію Європейського Союзу.

Микита додав, що аеропорт не має відповідних дозвільних документів для початку роботи, небо над Україною закрите, а світлосигнальна система, злітна смуга та інші елементи інфраструктури не готові приймати регулярні рейси.

Голова Закарпатської ОДА попросив виважено підходити до подання інформації та не забувати про воєнний стан у країні.

Як повідомлялося, минулого тижня Закарпатська облрада вирішила виділити 26 млн грн Ужгородському аеропорту, а голова облради Володимир Чубірко висловив упевненість, що його вдасться запустити "через місяць-другий".

"Суттєво підвищили фінансування Ужгородського аеропорту, щоб провести необхідні процедури, отримати дозволи, побудувати необхідні будівлі і, нарешті, починати заробляти, а не рахувати збитки", - написав Чубірко у фейсбуці.

Міжнародний аеропорт "Ужгород" розташований у гірській місцевості таким чином, що поріг злітно-посадкової смуги розташований за кількасот метрів від українсько-словацького кордону. Тому для здійснення посадок приладами на цьому аеродромі використовується повітряний простір Словаччини.

Україна та Словаччина у вересні 2020 року підписали міжурядову угоду, і через рік аеропорт прийняв перший авіарейс із використанням певної частини повітряного простору Словаччини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

За добу на лінії фронту відбулося 71 бойове зіткнення

Через ворожий обстріл у Дніпропетровській області поранено троє людей

Голову Броварської райадміністрації, який вчинив резонансну ДТП, звільнено з посади

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

Росіянам вдалося прорватися і закріпитися в частині Очеретиного - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА