20:43 01.08.2022

За попередніми висновками міжнародних експертів, загибель українських військовополонених в Оленівці була наслідком застосування термобаричної зброї

2 хв читати
За попередніми висновками міжнародних експертів, загибель українських військовополонених в Оленівці була наслідком застосування термобаричної зброї

Попередні висновки міжнародних експертів свідчать про те, що загибель українських військових в ізоляторі в Оленівці була наслідком застосування російськими військами термобаричної зброї, зазначає генеральний прокурор Андрій Костін.

"Щодо масового вбивства наших українських громадян, військовополонених… в Оленівці, то невідкладно було відкрито кримінальне провадження…. Мені доповідають кожні три години, що відбувається щодо цього кримінального провадження", - сказав Костін в ефірі українського телемарафону в понеділок.

Він наголосив, що наразі до розслідування залучено міжнародних експертів, які співпрацюють з Офісом генпрокурора. "Хочу повідомити, що попередні висновки міжнародних експертів говорять про те, що способом цього вбивства була термобарична зброя… Тобто, безперечно, це не ракетний обстріл – у цьому вони впевнені", - акцентував увагу генпрокурор.

За його словами, застосування в Оленівці термобаричної зброї, яку використовує РФ, підтверджується також інформацією, яку наразі відпрацьовують органи досудового розслідування.

"Що стосується конкретних осіб (причетних до скоєння цього злочину – ІФ), то невідкладні слідчі дії тривають, але це питання складніше. На мій погляд, пріоритетним зараз є викриття російської пропаганди та дезінформації про можливий підрив цієї будівлі ракетними системами типу "HIMARS", - зазначив він.

28 липня на непідконтрольній Україні території у виправній установі загинули українські військовополонені. За даними Офісу генерального прокурора, загинули близько 40 осіб та 130 отримали поранення.

Україна вимагає від ООН і МКЧХ негайно відреагувати на теракт, скоєний РФ в Оленівці, а також провести інспекцію колонії, в якій утримувалися полонені українські військовослужбовці.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА