14:56 02.08.2022

На залізничній станції "Каланчак" окупанти влаштували димову завісу та підірвали власний поїзд - ГУР Міноборони України

1 хв читати
На залізничній станції "Каланчак" окупанти влаштували димову завісу та підірвали власний поїзд - ГУР Міноборони України

У неділю, 31 липня, на залізничну станцію "Каланчак" у Херсонській області прибув ешелон із військовою технікою та боєприпасами окупантів, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"О 8-й годині ранку наступного дня рашисти почали розвантаження ешелону. Очевидно, з метою маскування процесу розвантаження та захисту від ударів HIMARS, окупанти застосували потужні засоби задимлення. Приблизно об 11:20 в районі проведення робіт пролунав вибух. Точно визначити його природу не вдалося через щільну димову завісу", - зазначено в повідомленні в телеграм-каналі.

Зазначається, що одразу після вибуху ешелон без попередження розпочав рух у бік Криму, а особовий склад у паніці розбігся.

"Ймовірно, вибух став наслідком необережного поводження з боєприпасами при розвантаженні або пожежі, що виникла як наслідок невмілого використання піротехнічних засобів під час створення димової завіси", - припускають у ГУР МО.

Також у ніч із 29 на 30 липня українські військові влучили по рашистському залізничному ешелону, який прибув на станцію Брилівка. Ешелон налічував понад 40 вагонів із живою силою, технікою та боєприпасами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА