18:20 02.08.2022

Міжнародна спільнота має зробити все, щоб притягнути до відповідальності тих, хто чинив жахливі злочини в Україні, – глава МЗС Польщі

2 хв читати
Міжнародна спільнота має зробити все, щоб притягнути до відповідальності тих, хто чинив жахливі злочини в Україні, – глава МЗС Польщі

Міжнародна спільнота має зробити все, щоб притягнути до відповідальності тих, хто коїв жахливі злочини в Україні, заявив міністр закордонних справ Польщі, нинішній глава ОБСЄ Збігнєв Рау.

"Воєнні злочини, скоєні російськими військами на території України, не повинні залишитися поза увагою, і відповідальні за ці злочини мають бути притягнуті до відповідальності. Міжнародна спільнота повинна зробити все можливе, щоб притягнути до відповідальності тих, хто відповідає за ці жахливі злочини", - сказав Рау на пресконференції в Києві у вівторок.

Він запевнив у солідарності та підтримці українського народу під час неспровокованої та руйнівної війни, яку веде РФ проти України.

"Я щойно повернувся з Бучі, де я побачив приклад надзвичайної жорстокості, яку не можна пояснити, ніяк виправдати. Те, що ми побачили, почули в Бучі - я назвав би це тихим криком придушеної гуманності. В Бучі, Ірпені, Гостомелі, Бородянці, які колись були мирними українськими містечками, що розвивалися, - усі вони ввійдуть в історію як міста, де були скоєні воєнні злочини, де була скоєна жорстока й насильницька поведінка проти цивільного населення. Це демонструє найтемніший бік людської природи", - наголосив Рау.

Він іще раз закликав РФ негайно повністю вийти та вивести свої війська з території України, поважаючи міжнародно визнані кордони України.

"Припинення всіх воєнних дій залишається надзвичайно важливим як передумова для подальших переговорів. Насильство не може тривати, воно має бути зупинене", - зазначив Рау.

Водночас генеральний секретар ОБСЄ Гельґа Марія Шмід звернула увагу на те, що трьох співробітників ОБСЄ продовжують невиправдано утримувати на Донбасі, й закликала негайно їх звільнити.

"Я також хотіла б наголосити на нашій вимозі щодо їх негайного звільнення", - заявила Шмід.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА