07:20 03.08.2022

Близько 700 нелегалів перетнули Ла-Манш протягом одного дня

2 хв читати
Близько 700 нелегалів перетнули Ла-Манш протягом одного дня

Перетин мігрантами протоки Ла-Манш із Франції до Великої Британії на невеликих суднах продовжує наростати значним чином, напередодні 696 осіб на 14 малих плавзасобах дісталися британського берега, повідомила у вівторок Le Figaro.

Із посиланням на міністерство оборони Великої Британії видання зазначає, що це найвищий показник для одного дня від початку року, і загальна кількість мігрантів, які досягли таким чином Сполученого Королівства у 2022 році, зросла до 17 тисяч.

В обстановці такого напливу нелегалів британський уряд уклав угоду з Руандою про видворення додому прохачів притулку з цієї країни, які нелегально прибули на британський берег.

Хоча через рішення Європейського суду з прав людини поки не вдалося реалізувати жодного такого видворення нелегалів, кандидати на заміну прем'єр-міністру Борису Джонсону, який пішов у відставку, - Ріші Сунак і Ліз Трасс - заявили про намір продовжувати подібну політику висилки мігрантів, незважаючи на заперечення у деяких парламентських колах та правозахисних організаціях.

У нещодавній парламентській доповіді робиться висновок, що видворення не матимуть очікуваного ефекту стримування. Пропонується провести переговори з Парижем, щоб на французькому березі протоки було організовано центр розгляду запитів щодо надання притулку у Великій Британії.

При цьому автори доповіді наголошували, що перетин Ла-Маншу мігрантами на маломірних судах продовжує суттєво наростати. 2021 року таким чином до Великої Британії потрапили 28,5 тис. осіб. За прогнозом депутатів, за нинішніх темпів до кінця року цей показник може зрости до 60 тис.

Під час перетину протоки 166 людей загинули або вважаються зниклими. Наприкінці минулого року 27 людей потонули лише за один день.

За даними The Times, глава МВС Великої Британії Пріті Пател готова третій рік поспіль виділити Франції мільйони фунтів за угодою про сприяння боротьбі проти перетину мігрантами Ла-Маншу, що є причиною тертя між французькою та британською сторонами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА