20:48 03.08.2022

Азербайджанська армія повідомляє про взяття під контроль низки висот у Карабаху

2 хв читати
Азербайджанська армія повідомляє про взяття під контроль низки висот у Карабаху

Азербайджанська армія провела в середу операцію у відповідь "Відплата", під час якої було взято під контроль низку висот у Карабаху та знищено кілька бойових позицій вірменських незаконних збройних формувань (НЗФ), повідомили в середу в міністерстві оборони Азербайджану.

"Члени незаконних вірменських збройних формувань на території Азербайджану, де тимчасово розміщено російський миротворчий контингент, грубо порушивши положення заяви від 10 листопада 2020 року, 3 серпня здійснили терористично-диверсійну операцію проти підрозділів Азербайджанської Армії. В результаті загинув наш військовослужбовець Кязимов Анар Рустам оглу" - йдеться у повідомленні військового відомства.

"Крім того, члени незаконних вірменських збройних формувань спробували захопити висоту Гирхгиз, розташовану на гірському хребті, що охоплює територію Кяльбаджарського та Лачинського районів, і спорудити там нові бойові позиції", - наголошується в повідомленні.

В результаті операції у відповідь "Відплата", проведеної підрозділами азербайджанської армії, взяті під контроль висота Гирхгиз, а також висота Сарибаба та інші важливі висоти вздовж Карабахського хребта Малого Кавказу, заявили в Міноборони Азербайджану.

У повідомленні наголошується, що під час операції знищено кілька бойових позицій, живу силу, гаубиці, військову техніку та велику кількість боєприпасів.

У Міноборони зазначили, що "Азербайджанська Республіка неодноразово заявляла про те, що присутність збройних сил Вірменії та незаконних вірменських збройних формувань на територіях Азербайджану, де тимчасово розміщені російські миротворці, всупереч тристоронній заяві, є джерелом небезпеки". "Демілітаризація цих територій, повне виведення звідти вірменських військ та роззброєння незаконних вірменських збройних формувань абсолютно неминуче", - заявили в міністерстві.

У МЗС Вірменії заявили, що вважають неприпустимими спроби Баку змінити правовий режим Лачинського коридору в односторонньому порядку.

"Вважаємо неприйнятними спроби Азербайджану в односторонньому порядку внести зміни до викладеного у тристоронній заяві (Вірменії, Азербайджану та РФ щодо Карабаху - ІФ) правового режиму Лачинського коридору та підтверджуємо, що маршрут Лачинського коридору може бути змінено лише відповідно до плану, затвердженого підписантами тристоронньої заяви", - йдеться у заяві МЗС Вірменії, поширеній пресслужбою у середу.

При цьому досі такого плану, затвердженого у тристоронньому форматі, не існує.

МЗС Вірменії стверджує, що ЗС Азербайджану 3 серпня "вчинили агресію в зоні відповідальності російських миротворців у Нагірному Карабаху". Двоє військовослужбовців невизнаної республіки загинули, 14 отримали поранення в результаті обстрілу з боку збройних сил Азербайджану.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА