17:15 04.08.2022

Резніков: Спроби зрівняти російську агресію та український самозахист, як у матеріалі Amnesty International, – свідчення втрати адекватності

2 хв читати
Резніков: Спроби зрівняти російську агресію та український самозахист, як у матеріалі Amnesty International, – свідчення втрати адекватності

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що будь-які спроби зрівняти неспровоковану російську агресію та український самозахист, як це зроблено у матеріалі Amnesty International, – це свідчення втрати адекватності та спосіб знищити свій авторитет.

"Єдина причина, чому сотні тисяч наших громадян ще живі, хоча вже могли б загинути, і що мільйони мають дім, хоча могли його втратити, – це самовіддані героїчні дії Сил оборони України. Це доводять факти просто звірячого поводження російських окупантів: росіяни вже застосували проти мирного населення усі типи зброї, крім ядерної; росіяни вчиняють масові вбивства військовополонених; росіяни масово ґвалтують жінок та дітей, калічать, грабують, нищать все живе; росіяни чинять злочин геноциду проти українського народу", - написав міністр у фейсбуці.

Резніков наголосив, що "будь-які спроби навіть побіжно урівняти неспровоковану російську агресію і український самозахист, як це зроблено в матеріалі Amnesty International, – це свідчення втрати адекватності і спосіб знищити свій авторитет".

"Будь-які спроби поставити під сумнів право українців опиратися геноциду, захищати свої родини й домівки, захищати свої життя і життя своїх дітей, опиратися діям Росії як держави-терориста – це збочення, у які б правові конструкції його б не маскували", - заявив він.

Міністр оборони зазначив, що Україна є правовою державою, де всебічно аналізують та дають оцінку, зокрема – юридичну, подіям на війні.

"Але ми не дозволимо паплюжити нашу армію, наших захисників. Це я як юрист говорю", - наголосив Резніков.

Раніше організація Amnesty International оприлюднила заяву, в якій ідеться про те, що українська армія нібито наражає на небезпеку цивільне населення країни через те, що "створює свої бази в населених пунктах".

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що заява організації Amnesty International про те, що українська армія нібито наражає на небезпеку цивільне населення країни, спрямована не на пошук і донесення світу правди, а на створення фальшивого балансу між злочинцем і його жертвою.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк наголосив, що Amnesty International бере участь у російській кампанії дезінформації та пропаганди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА