07:05 06.08.2022

Директорка української Amnesty International Покальчук заявила про звільнення з посади

2 хв читати
Директорка української Amnesty International Покальчук заявила про звільнення з посади

Директорка української Amnesty International Оксана Покальчук звільняється з посади у зв'язку зі скандальним звітом організації про Збройні сили України.

"Я звільняюся з Amnesty International в Україні... Все розбилося об стіну бюрократії та глухого мовного бар’єра. Справа не в англійській, а в тому, що якщо ти не живеш у країні, в яку вдерлися окупанти та рвуть її на шматки, тобі, напевно, не зрозуміти, що ж тут такого – засудити армію захисників. І немає слів у жодній мові, які здатні це донести до того, хто не відчув цього болю. Навіть ще вчора у мене була наївна надія, що я зможу все виправити. Що ми проведемо хай хоч 200 нарад і все-таки пояснимо, достукаємося, донесемо свою думку. І той текст буде видалено, а замість нього з’явиться інший. Сьогодні я зрозуміла, що цього не станеться", - написала Покальчук у своєму фейсбуці ввечері в п'ятницю.

Вона зазначила, що в таких важливих звітах не може не бути даних про другу сторону війни, зокрема про те, хто розпочав цю війну, – Росія.

В українському офісі також зазначають, що пресреліз, який організація випустила 4 серпня, має як мінімум вивчити дві сторони та врахувати позицію Міноборони України.

Зазначається, що представники Amnesty International нарешті звернулися до Міноборони з проханням про реакцію, але дали дуже мало часу на відповідь: "У результаті цього, самі того не бажаючи, організація створила матеріал, який прозвучав як підтримка російських наративів".

На думку Покальчук, це дослідження стало інструментом російської пропаганди. "За останні декілька днів ми з колегами активно проводили роз’яснювальну роботу всередині організації. Я говорила з представниками Amnesty з десятків країн світу, щоб позицію України та українців було почуто. Також я неодноразово говорила з вищим керівництвом, яке, на жаль, в цій ситуації не здійснило належних кроків аби захистити інтереси людей, на чиє благо працює організація і весь правозахисний рух. На додачу до відсутності належної реакції відбулось ігнорування великої активістської ініціативи людей з усього світу, яких обурив цей пресреліз. Мені боляче це визнавати, але ми з керівництвом Amnesty International розійшлися ціннісно. Тому я прийняла рішення залишити організацію", - резюмувала вона.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА