12:39 08.08.2022

Російські окупанти заявили про готовність підірвати заміновану Запорізьку АЕС

2 хв читати
Російські окупанти заявили про готовність підірвати заміновану Запорізьку АЕС

Росіяни почали відкрито шантажувати весь світ, заявляючи про мінування Запорізької АЕС і готовність її підірвати, повідомило ДП "НАЕК "Енергоатом" у телеграм-каналі в понеділок.

"У своїй заяві начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту ЗС РФ генерал-майор Валерій Васильєв, котрий зараз командує гарнізоном ЗАЕС, сказав, що "тут буде або російська земля, або випалена пустеля", - зазначено у повідомленні.

За інформацією "Енергоатома", саме Васильєв безпосередньо заявив про мінування російськими окупантами всіх важливих об'єктів Запорізької АЕС.

"Як ви знаєте, ми замінували всі важливі об'єкти Запорізької атомної станції. І ми не приховуємо цього від ворога. Ми їх попередили. Ворог знає, що станція буде або російською, або нічиєю. Ми готові до наслідків цього кроку. І ви, воїни-визволителі, повинні розуміти, що іншого шляху ми не маємо. І якщо буде найжорсткіший наказ - ми повинні виконати його з честю", - сказав Васильєв своїм солдатам.

Раніше представник пресслужби ГУР Міністерства оборони України Андрій Юсов повідомив, що відомство має підтверджену інформацію про мінування енергоблоків ЗАЕС російськими військами.

Як повідомлялося, російські окупанти 6 серпня ввечері знову завдали ракетного удару по території Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), внаслідок чого було пошкоджено три датчики радіаційного моніторингу навколо майданчика зі станційним сухим сховищем відпрацьованого ядерного палива (ССВЯП).

У ньому уточнюється, що через ворожі ракетні обстріли було пошкоджено три датчики радіаційного моніторингу навколо майданчика ССВЯП ЗАЕС.

"Тож своєчасне виявлення та реагування у разі погіршення радіаційної обстановки або витоку радіації з контейнерів відпрацьованого ядерного палива поки що неможливе", - наголосили в "Енергоатомі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА