16:01 08.08.2022

В Україні зараз визначається конфігурація Європи на наступні 50-100 років – Подоляк

2 хв читати
В Україні зараз визначається конфігурація Європи на наступні 50-100 років – Подоляк

Про можливість переговорів із РФ лише за умови її кількох важливих тактичних поразок заявляє радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк, наголошуючи на необхідності надання Україні Європою воєнної та фінансової підтримки для перемоги у війні, повідомляється на сайті глави української держави у понеділок.

"На жаль, з Росією домовитися сьогодні неможливо. Росія обов'язково відмовиться або спробує обдурити договірні сторони. Вона на повну користується своїми експансіоністськими можливостями і хоче просунути статус-кво, неприйнятний для України. Тому треба розуміти: переговорний процес з Росією можливий лише за умови кількох важливих тактичних поразок", – сказав Подоляк в інтерв'ю французькій газеті Le Figaro.

За його словами, світові лідери мають зрозуміти, що ця війна – це війна демократії проти авторитаризму, і якщо РФ переможе, то домінуватиме в Європі, а також спробуватиме зазіхнути на інші країни, наприклад Польщу, країни Балтії, Молдову. "Я також говорю нашим партнерам: якщо Росія переможе, то вона залишиться непокараною за свої жахливі воєнні злочини, які зараз побачив увесь світ", - додав радник глави Офісу президента.

З іншого боку, за словами Подоляка, перемога над РФ забезпечить спокійне майбутнє Європі та країнам в інших частинах світу без енергетичного, міграційного чи продовольчого шантажу та загрози нового збройного конфлікту.

"Українці готові вмирати за свободу, і вони за неї вмирають. Завдання Європи – просто підтримати нас. Дайте зброю, дайте фінансову допомогу, дайте нам можливість виграти цю війну! Ми готові віддати свою кров, щоб люди залишалися вільними, щоб Європейський Союз залишався вільним". Сьогодні визначається історична конфігурація європейської спільноти на наступні 50-100 років", – резюмував Подоляк.

Він також розповів, що наразі контактів між Україною та РФ на воєнно-політичному рівні немає, але є діалог щодо обміну полоненими та тілами загиблих військових, щодо гуманітарних коридорів, а також переговори через посередників щодо експорту зернових.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА