09:32 09.08.2022

Надання нового пакета оборонної допомоги США Україні в $1 млрд свідчить про високий рівень довіри між президентами та їхніми командами - Кулеба

2 хв читати
Надання нового пакета оборонної допомоги США Україні в $1 млрд свідчить про високий рівень довіри між президентами та їхніми командами - Кулеба

Надання нового пакета оборонної допомоги США Україні в розмірі $1 млрд свідчить про високий рівень довіри між президентами двох країн та їхніми командами, вважає міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Виділення нового пакета (допомоги Україні – ІФ) є свідченням того, що особисто між президентом Зеленським та президентом Байденом, а також між командами Байдена та Зеленського склався високий рівень довіри та взаємодії", - наводить пресслужба МЗС слова Кулеби, сказані ним під час національного телемарафону в понеділок.

За його словами, це є "найкращим контраргументом для тих, хто стверджує, що нібито немає довіри між Україною та США".

Кулеба вважає, що це також руйнує твердження російської пропаганди про те, що партнери нібито не знають, куди йде надана Україні зброя, і закликав "зберігати холодний розум і перемагати в інформаційній війні".

Глава українського МЗС подякував президенту США Джозефу Байдену за надання Україні нової оборонної зброї. Загалом із серпня 2021 року надано вже 18 пакетів безпекової підтримки.

"До нового пакета входять не лише добре відомі всім українцям Javelin, а й ракети для не менш добре відомих усім HIMARS та NASAMS, інша зброя. Усе це критично необхідне не лише для наших оборонних, а й для наступальних дій", - зазначив він.

Як повідомлялося, президент США Джозеф Байден санкціонував додатковий пакет допомоги на суму до $1 млрд для задоволення критично важливих потреб України в сфері безпеки та оборони.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА