16:22 11.08.2022

Близько 13 тисяч білоруських військових погодилися брати участь у війні проти України - Генштаб ЗСУ

2 хв читати
Близько 13 тисяч білоруських військових погодилися брати участь у війні проти України - Генштаб ЗСУ

Близько 13 тисяч білоруських військовослужбовців підписали згоду на участь у війні проти України, повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил України Олексій Громов.

"Вздовж державного кордону України розгорнуті та виконують завдання у прикордонних з Україною районах шість батальйонів Збройних сил Республіки Білорусь. За наявними даними, Росія продовжує втягувати Білорусь у повномасштабну війну проти України. За попередніми даними, до 13 тисяч осіб із числа чинних та колишніх військовослужбовців підрозділів білоруських сил спеціальних операцій, а також ОМОН підписали згоду на участь у війні проти України", - сказав він на брифінгу у Медіацентрі "Україна - Укрінформ" у четвер.

Громов також зазначив, що, окрім власних збройних сил, Росія запрошує на полігони Білорусі й іноземних представників.

Так, 3 серпня на аеродром Мочулище (Мінська область) прибули перші іноземні команди від Російської Федерації, В'єтнаму, Узбекистану, Камеруну, Таджикистану, Сирії, Лаосу та Малі. 8 серпня було відзначено команду особового складу рязанського вищого повітряногодесантного командного училища. Усе це проводиться для створення картинки так званої міжнародної військової співпраці агресора", - уточнив він.

Водночас, за його словами, основний мотив у представників окупаційних військ - матеріально-фінансовий, жодної ідеологічної складової у їхніх діях немає. "Ніхто не вірить у денацифікацію, в захист прав російськомовного населення. Страх і гроші - це основні фактори російської військової присутності", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА