11:21 12.08.2022

BBC оголосило шортліст із семи міст для проведення "Євробачення-2023"

2 хв читати
BBC оголосило шортліст із семи міст для проведення "Євробачення-2023"

BBC оголосило шортліст із семи міст для проведення міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення" у 2023 році.

"Сьогодні, 12 серпня, BBC підтвердила результат першого етапу процедури відбору міста-господаря 67-го пісенного конкурсу "Євробачення", який відбудеться у 2023 році у Великій Британії. Бірмінгем, Глазго, Лідс, Ліверпуль, Манчестер, Ньюкасл і Шеффілд проходять до наступного етапу відбору міста-господаря", - йдеться в повідомленні "Суспільного".

Зазначено, що ВВС отримало заявки про зацікавленість від 20 міст з усіх чотирьох націй, що входять до складу Великої Британії.

"Усі заявники продемонстрували, як вони відображатимуть українську культуру, музику і громади, щоб відзначити той факт, що Україна перемогла у цьогорічному пісенному конкурсі "Євробачення". Сім міст увійшли до шортліста на основі їхньої відповідності низці мінімальних вимог, які демонструють наявність потенціалу, спроможності та досвіду проведення подій такого масштабу і складності", - йдеться в повідомленні.

Далі ці сім міст пройдуть до другого, фінального етапу, де вони мають розкрити власні заявки докладніше.

"BBC вибере місто-господаря "Євробачення-2023" спільно з Європейською мовною спілкою, і місто-переможець оголосять восени. Остаточне рішення щодо міста-господаря буде ухвалено залежно від того, яке місто чи регіон досягне найвищого результату за узгодженими критеріями оцінки, встановленими BBC", - зазначають у мовника.

До цих результатів належать: наявність належного місця проведення конкурсу та достатнього місця для виконання вимог пісенного конкурсу; зобов'язання міста або регіону щодо проведення події, зокрема в частині фінансового внеску; потужність культурної пропозиції, зокрема позаефірні місцеві та регіональні заходи, а також демонстрування української культури та музики й відповідність стратегічним пріоритетам ВВС як суспільного мовника, зокрема надання цінності всім аудиторіям та підтримка креативної економіки Великої Британії.

Як повідомлялося, наприкінці липня Європейська мовна спілка та ВВС домовилися про проведення міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2023" у Великій Британії від імені української телерадіокомпанії "Суспільне".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА