16:23 12.08.2022

Саакашвілі отримує у цивільній клініці необхідну медичну допомогу - Мін'юст Грузії

2 хв читати
Саакашвілі отримує у цивільній клініці необхідну медичну допомогу - Мін'юст Грузії

Міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе заявив, що колишній президент Міхеіл Саакашвілі продовжує лікування у цивільній клініці "Вівамед" у Тбілісі, де йому надається необхідна медична допомога.

"Ув'язнений Міхеіл Саакашвілі перебуває в терапевтичному відділенні, а не в реанімації, як про це заявляють представники опозиції, і він не голодує", - сказав Брегадзе у п'ятницю журналістам.

Коментуючи запитання щодо можливого переведення Саакашвілі на лікування за кордон, Брегадзе заявив, що міністерство юстиції та пенітенціарна служба не вирішують це питання.

"Рішення щодо цього має ухвалити суд - відстрочити покарання або звільнити Саакашвілі з ув'язнення, причому на підставі медичного висновку", - сказав міністр.

Раніше адвокати заявили журналістам, що Саакашвілі перебуває у критичному стані, й ідеться про збереження його життя, тож йому необхідне лікування за кордоном.

Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня 2021 року. 1 жовтня його затримали у Тбілісі, після чого помістили у в'язницю в місті Руставі, де він оголосив голодовку. 8 листопада його без погодження з родичами й адвокатами перевели з в'язниці в місті Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі (район Глдані). 20 листопада Саакашвілі перевели у військовий шпиталь у місті Горі, де він припинив голодовку. Наприкінці грудня його знову доставили до Руставської в'язниці.

12 травня 2022 року Саакашвілі перевели з Руставської в'язниці до клініки "Вівамед" для медичного обстеження та лікування.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення на його адресу - сфальсифікованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА