07:44 15.08.2022

Глава тайванської адміністрації прийняла делегацію Конгресу США

1 хв читати
Глава тайванської адміністрації прийняла делегацію Конгресу США

Делегацію Конгресу США, яка прибула напередодні на Тайвань, прийняла в понеділок голова тайванської адміністрації Цай Інвень, повідомило агентство Associated Press з Тайбею.

Подробиці зустрічі поки що не розголошуються. Разом із тим, згідно раніше опублікованих даних Американського інституту на Тайвані, де-факто посольства США, візит триватиме до 15 серпня.

На Тайвань прибули сенатор-демократ Ед Маркі, члени палати представників із Демократичної партії Джон Гараменді, Алан Лоувенталь, Дон Беєр, а також республіканка Амата Колман Радеваген.

У повідомленні інституту зазначалося, що делегація під час перебування в Тайбеї має намір провести зустрічі з тайванськими чиновниками, вони "обговорять відносини США та Тайваню, регіональну безпеку, торгівлю та інвестиції, глобальні ланцюжки поставок, кліматичні зміни та інші значущі питання, що становлять обопільний інтерес".

Раніше острів відвідала речник Палати представників США Ненсі Пелосі, що викликало різко негативну реакцію Пекіна, який розцінив візит як порушення територіальної цілісності та суверенітету Китаю, а також принципів встановлення дипвідносин між країнами.

У відповідь на візит Пелосі Китай провів у шести районах навколо Тайваню серію військових навчань із бойовими стрільбами та пусками ракет.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА