13:14 15.08.2022

Майже 82% жителів окупованих територій України не мають наміру брати участь у референдумі окупаційної російської влади

2 хв читати
Майже 82% жителів окупованих територій України не мають наміру брати участь у референдумі окупаційної російської влади

 81,8% жителів тимчасово окупованих територій України заявляють, що не підуть на референдум, якщо окупаційна російська влада його проводитиме, свідчить дослідження компанії "Актив груп".

Згідно з результатами дослідження, оприлюдненими на пресконференції в Києві, на запитання "Якщо Російська Федерація проводитиме референдум у вашому місті, ви підете на нього (для мешканців частини України, контрольованої РФ)?", 81,8% респондентів відповіли, що не підуть, 9% сказали, що підуть, а решта 9,2% респондентів не вирішили.

Також респондентів попросили оцінити обґрунтованість територіальних претензій Російської Федерації на їхню область: 72,7% відповіли, що претензії абсолютно необґрунтовані, 2% – що претензії скоріше необґрунтовані, 9,9% вважають претензії Росії обґрунтованими, а 15,4% не змогли визначитися з відповіддю на запитання.

На запитання "Яке з нижчеперелічених тверджень найбільше відповідає вашій думці?", 61,5% респондентів відповіли, що "моя область має бути невід'ємною частиною України", 6,8% висловили думку, що "моя область має бути частиною України за умов федералізації", 0,9% – "моя область має стати незалежною державою/частиною нової незалежної держави", 6,8% – "моя область має стати частиною Російської Федерації", 10,3% – "мені все одно, в якій країні буде моя область", а 13,6% опитаних не змогли визначитися з відповіддю на запитання.

Дослідження проводила компанія "Актив груп" 4-8 серпня 2022 року комбінованим методом із застосуванням усіх можливих засобів зв'язку із дотриманням безпеки респондентів – телефонне інтерв'ю (за допомогою месенджерів: вайбер та телеграм), самозаповнення анкет, "сніжний ком", на тимчасово окупованих територіях України (Херсонської, Запорізької та Харківської областей). Загалом опитано 600 респондентів. Похибка за довірчої ймовірності 0,95 не перевищує 2,9%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА