13:59 15.08.2022

На законодавчому рівні необхідно врегулювати відповідальність за масові акції під час війни та за порушення комендантської години – начальник поліції Києва

1 хв читати
На законодавчому рівні необхідно врегулювати відповідальність за масові акції під час війни та за порушення комендантської години – начальник поліції Києва

В Україні на законодавчому рівні слід урегулювати питання відповідальності за проведення масових заходів і за порушення комендантської години, вважає керівник ГУ Нацполіції в Києві Іван Вигівський.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", говорячи про необхідні законодавчі зміни щодо роботи поліції, Вигівський зазначив: "Одне з питань, яке слід розглянути, – це відповідальність за проведення масових заходів".

"Ми розуміємо, що деякі політичні сили під час війни можуть спекулювати на цьому й намагатися розхитувати ситуацію. Немає чіткої законодавчої норми про відповідальність за проведення масових заходів під час воєнного стану. Це потрібно вирішити на законодавчому рівні", - пояснив він.

Також, за словами Виговського, в Україні не передбачено ніякої відповідальності за порушення комендантської години.

"За порушення комендантської години хоча б штраф треба передбачити. І, можливо, є сенс прописати відповідальність за роботу будівництва під час сигналу повітряної тривоги. А поки що ці моменти на совісті людей тримаються і на повазі одне одного під час війни в Україні", - сказав він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА