14:09 15.08.2022

У Києві 75% шкіл готові до навчання офлайн, але рішення ухвалюватимуться індивідуально з урахуванням питань безпеки – начальник столичної поліції

2 хв читати
У Києві 75% шкіл готові до навчання офлайн, але рішення ухвалюватимуться індивідуально з урахуванням питань безпеки – начальник столичної поліції

Абсолютна більшість шкіл у Києві готова до навчання офлайн, але рішення про формат проведення уроків прийматимуть керівники навчальних закладів з урахуванням безпекової ситуації, зазначає керівник ГУ Нацполіції в Києві Іван Вигівський.

"На території Києва близько тисячі навчальних закладів державної власності – 422 освітні заклади та 540 дошкільних закладів. У кожному районі створено комісії з підготовки навчальних закладів до навчального року, до комісії входять поліцейські ювенальної превенції", - розповів Вигівський в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він повідомив: "На сьогодні перевірено всі школи. Фактично, за тією інформацією, яку я маю, 75% готові до навчання в режимі офлайн".

Водночас, як наголосив начальник столичної поліції, все залежатиме від безпекової ситуації, а "рішення – онлайн- чи офлайн-навчання – прийматимуть керівники конкретних навчальних закладів".

"Треба індивідуально підходити до кожному об'єкта. Чітко визначити алгоритм дій під час тривоги і можливість використання укриттів, які розташовані не в самому приміщенні школи. На 100% ППО не може захистити зараз навіть у Києві. Звісно, є певні ризики, з огляду на те, куди і як ворог б'є – ніхто не гарантує, що завтра не прилетить у школу", - сказав Вигівський.

Він підсумував: "Це взагалі не питання поліції. Але моя особиста думка, якщо ми говоримо безпосередньо про освіту дітей, – то краще офлайн-навчання, а якщо говоримо про безпеку – то онлайн".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА