18:55 16.08.2022

Зеленський перед війною відмовився їхати з Києва та намагався запобігти паніці - The Washington Post

1 хв читати
Зеленський перед війною відмовився їхати з Києва та намагався запобігти паніці - The Washington Post

Президент України Володимир Зеленський перед широкомасштабним вторгненням Росії відмовився перемістити уряд із Києва і намагався запобігти паніці в суспільстві, пише газета The Washington Post у статті "Шлях до війни: США щосили намагалися переконати союзників і Зеленського у ризику вторгнення".

Зеленський, пише газета, не погоджувався на заклики перемістити свій уряд і наполягав на тому, щоб не сіяти паніку в суспільстві. На цьому шляху, вважав він, чекає поразка.

"Не можна просто сказати мені: "Слухай, ти маєш почати готувати людей зараз і сказати їм, що вони мають відкладати гроші, вони мають запасатися продуктами", – нагадав Зеленський.

"Якби ми повідомили про це - а цього хотіли деякі люди, яких я не називатиму, - то я з жовтня минулого року втрачав би $7 млрд на місяць, а в той момент, коли росіяни справді напали, вони нас захопили б за три дні. …Загалом наше внутрішнє передчуття було правильним: якщо ми посіємо хаос серед людей перед вторгненням, росіяни нас зжеруть. Тому що під час хаосу люди тікають із країни".

Для Зеленського рішення залишити людей у країні, де вони могли би боротися, щоб захистити свої домівки, було ключем до відбиття будь-якого вторгнення. "Хоч би як цинічно це звучало, але це люди, які все зупинили", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА