07:14 17.08.2022

"Енергоатом" має намір побудувати РАЕС-5 за технологією Westinghouse до 2032 року

2 хв читати
"Енергоатом" має намір побудувати РАЕС-5 за технологією Westinghouse до 2032 року

НАЕК "Енергоатом" має намір побудувати за технологією АР1000 американської компанії Westinghouse і ввести в експлуатацію п'ятий енергоблок Рівненської АЕС до 2032 року.

"Блок потужністю 1100 МВт будуватиметься за новою американською технологією АР1000 компанії Westinghouse. Його введення в експлуатацію має відбутися в 2032 році", - йдеться у повідомленні "Енергоатому" в телеграм-каналі у вівторок пізно ввечері.

Зазначається, що під час візиту на РАЕС 16 серпня президент компанії Петро Котін і директор ВП "Атомпроектінжиніринг" Микола Божко провели презентацію проєкту та графіка будівництва нового енергоблока, майданчик під який було визначено ще 2004 року.

Згідно з повідомленням, вже виконано низку передпроєктних робіт, зокрема, здійснено аналіз наявного та перспективного використання водних ресурсів району розташування АЕС, аналіз наявних інфраструктури РАЕС та міжсистемних зв’язків західного регіону енергосистеми України. В компанії уточнили, що також виконано передпроєктні роботи щодо визначення обмежувальних геологічних умов до вибору енергоблока.

Як повідомлялося, у вересні 2021 року "Енергоатом" та Westinghouse підписали меморандум про будівництво п'яти енергоблоків АЕС в Україні. На початку червня 2022 року компанії уклали угоди про збільшення кількості ядерних енергоблоків, які будуватимуться за технологією AP1000 в Україні, з п'яти до дев'яти одиниць та про створення в країні інженерно-технічного центру Westinghouse.

У липні поточного року компанії підписали контракт на розробку оновленого техніко-економічного обґрунтування будівництва двох блоків AP1000 на Хмельницькій АЕС в Україні.

"Енергоатом" є оператором усіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує Запорізьку, Південноукраїнську, Рівненську та Хмельницьку станції з 15 енергоблоками, які оснащені водо-водяними енергетичними реакторами, загальною встановленою електричною потужністю 13,8 ГВт.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА