20:23 18.08.2022

Генсек ООН ухвалив рішення про місію для встановлення фактів трагедії в Оленівці

2 хв читати
Генсек ООН ухвалив рішення про місію для встановлення фактів трагедії в Оленівці

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй (ООН) Антоніу Гутерреш заявив про ухвалення рішення провести місію з виявлення та встановлення фактів трагедії в окупованій Оленівці.

"Сьогодні ми обговорили розслідування трагедії, яка сталася 29 липня на об'єкті, де утримувалися військовополонені в Оленівці. Те, що сталося, є неприйнятним", - заявив Гутерреш на брифінгу за підсумками зустрічі з президентами України та Туреччини Володимиром Зеленським та Реджепом Таїпом Ердоганом у Львові.

Він наголосив, що всі військовополонені мають отримувати захист відповідно до норм міжнародного гуманітарного права.

"Я прийняв рішення щодо проведення місії для виявлення та встановлення фактів (трагедії в Оленівці – ІФ). Умови проведення цієї місії були доведені Україні та Росії. Крім умов було відзначено і склад тієї групи, яка буде залучена до реалізації розслідування. Я маю на меті призначити на чолі групи генерала Карлоса дос Сантоса Круса з Бразилії", - сказав Гутерреш.

За його словами, це дуже уважний офіцер, який має понад 40 років військової вислуги, він працював у сфері національної, міжнародної та громадської безпеки, а також очолював одну із миротворчих операцій.

Говорячи про майбутню роботу місії, генсек ООН зазначив, що її учасники повинні мати безпечний і гарантований доступ до місць утримання людей.

Крім того, на переконання Гутерреша доступ до Оленівки мають отримати і співробітники Міжнародної Місії Червоного Хреста.

Як повідомлялося, 28 липня збройні сили РФ влаштували термобаричний вибух на території виправної установи в Оленівці Донецької області, де утримувалися українські військовополонені. За даними Офісу генерального прокурора, в результаті вибуху загинули близько 40 українських військових та 130 отримали поранення.

Україна вимагає від ООН і МКЧХ негайно відреагувати на теракт, скоєний РФ в Оленівці, а також провести інспекцію колонії, в якій утримувалися полонені українські військовослужбовці.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА