07:22 22.08.2022

Зеленський вручив нагороди премії "Національна легенда України"

2 хв читати
Зеленський вручив нагороди премії "Національна легенда України"

Президент України Володимир Зеленський вручив у неділю нагороди премії "Національна легенда України".

"Державу, яка шанує та цінує своїх людей, неможливо знищити. Бо її громадяни, її герої за таку державу завжди стоятимуть горою і захищатимуть. Таких людей із часу проголошення незалежності в Україні було чимало. А з початком повномасштабної війни стало ще більше. Пишаємося кожним і кожною. І кожного й кожну уособлюють цьогорічні лауреати премії "Національна легенда України", - написав він у телеграм-каналі.

"Провідник Анатолій Бабічев. Дев’ять днів його потяг вивозив людей із Костянтинівки, Харкова, Краматорська, Лимана. У цьому ж поїзді, в іншому вагоні, працювала його дружина Наталя. Під час обстрілу потяга вона загинула. Попри особисту трагедію Анатолій не зламався, повернувся до служби й порятунку людей", - написав він.

Зеленський зазначив, що "посмертно нагороджено Анатолія Борисовича Солов'яненка. За вагому творчу спадщину та зміцнення культурної слави України".

Серед нагороджених також пожежний Ігор Івасиков. "Завдяки його діям з-під завалів ОДА у Миколаєві було врятовано 17 осіб", - написав президент.

"Подружжя лікарів Ольга і Анатолій Свист. Опинившись у Бучі, вони не змогли залишити місто, зателефонували друзям і попросили всиновити їхніх дітей, якщо вони не повернуться. Два тижні під постійними обстрілами й без належного обладнання вони робили надскладні операції, рятуючи життя важкопоранених дітей", - написав також він.

"Викладачка Ганна Бут із Мелітополя. Попри окупацію вона виховує своїх учнів патріотами. Відео, де вона, загорнувшись у прапор України, вимагає від міжнародної спільноти рішучіших дій, потрапило майже в усі світові ЗМІ та соцмережі. Мільйони людей на планеті почули: Мелітополь – це Україна", - наголосив він.

Зеленський також назвав волонтерку Тату Кеплер. "Як і тисячі волонтерів, вісім років поспіль вона допомагає нашій армії. Неможливо порахувати, скільки за цей час було знайдено й доправлено аптечок, медичних рюкзаків, турнікетів, бронежилетів та іншого спорядження".

Нагороду також отримав Посол платформи UNITED24, спортсмен Андрій Шевченко. "Переможець Ліги чемпіонів і володар "Золотого м'яча". Ці та багато інших титулів прославили його на весь світ. А зараз допомагають гуртувати світ задля підтримки й допомоги Україні", - написав Зеленський.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів Херсон частково залишився без світла, рух поїзда Київ-Херсон-Київ обмежено до Миколаєва

Унаслідок нічної атаки пошкоджено 14 приватних будинків на Київщині - поліція

Нацизм відродився з новим маркуванням "Сделано в России" - Зеленський

Росіяни завдали удару по об'єктах енергетичної інфраструктури в п'яти областях - "Укренерго"

Президенти США та Румунії обговорили стратегічне партнерство двох країн

Польща піднімала в повітря винищувачі через російський літак над Балтійським морем

Ворог за добу втратив 970 людей

Клименко: У День пам'яті та перемоги над нацизмом РФ знову продемонструвала світові свою терористичну сутність

Унаслідок ракетного удару на Прикарпатті сталася пожежа на об'єкті енергетичної інфраструктури

Українські сили оборони ліквідували 39 ракет та 20 БПЛА, які атакували Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА