12:25 22.08.2022

Держкіно оголошує акцію на підтримку української кіноіндустрії

1 хв читати
Держкіно оголошує акцію на підтримку української кіноіндустрії

Державне агентство України з питань кіно оголошує акцію на підтримку вітчизняної кіноіндустрії.

"Із початком повномасштабного вторгнення українська кіноіндустрія завмерла: зали кінотеатрів залишилися без глядачів, а деякі були вщент зруйновані російськими ракетами, творці улюблених фільмів та українські актори змінили кінокамери на зброю чи волонтерське посвідчення, припинилися зйомки, а довгоочікувані прем'єри відтермінували на невизначений період. Більшість коштів, що були виділені на розвиток українського кіно, були розподілені на військові та гуманітарні потреби: бюджет Державного агентства України з питань кіно 2022 року скоротився в 14 разів", - йдеться в повідомленні пресслужби відомства.

У Держкіно наголошують, що діюча та дієва українська кіноіндустрія зможе ефективно протистояти російській культурній агресії, дасть змогу світу бачити українців справжніх через представлення української культури в аудіовізуальному мистецтві, а також дасть змогу виробникам кіно та акторам повернутися до роботи.

"Саме задля збереження рівня розвитку українського кіно Державне агентство України з питань кіно оголошує про відкриття спеціального рахунку для збору коштів на підтримку української кіногалузі", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що зібрані кошти планують спрямувати на завершення виробництва фільмів, затверджених Радою державної підтримки кінематографії; запуск виробництва нових фільмів для підтримки української кіноіндустрії та кінематографістів у воєнний час; розробку нових фільмів для забезпечення безперервності циклу розвитку українського кіно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА