19:28 22.08.2022

У Польщі звинувачують ФРН у фейках про причини отруєння риби в Одері

2 хв читати

Польська влада звинувачує ФРН у поширенні хибної інформації про причини отруєння риби в Одері, а також вважає, що німецька сторона недостатньо старанно працювала над ліквідацією наслідків цієї екологічної катастрофи, передають у понеділок європейські ЗМІ.

За словами заступника міністра закордонних справ Польщі Шимона Шинковського вель Сенка, Польща зі свого боку встановила 29 загороджень для вилову з річки мертвої риби, а Німеччина - лише три такі установки, незважаючи на прохання Варшави поставити більше. Причому, Польща готова встановити власні загородження на німецькій території, стверджує він.

Міністр довкілля Польщі Анна Москва заявила, що в німецьких ЗМІ розв'язали "невиправдану атаку" на Польщу після того, як влада Бранденбурга заявила про виявлення високого рівня пестицидів у річці. За її словами, Берлін намагається покласти на Польщу всю відповідальність за отруєння риби.

Зі свого боку, в міністерстві довкілля ФРН заявили, що Берлін "ніколи не покладав на Польщу відповідальність за використання пестицидів і не стверджував, що риба загинула через їхнє потрапляння в річку".

Наприкінці липня велика кількість мертвої риби була помічена плаваючою в річці Одер або викинутою на її береги, проте великий скандал між країнами на цьому ґрунті вибухнув лише в середині серпня.

При цьому в Німеччині заявили, що Польща не виконала міжнародного договору, не повідомила сусідів про можливе забруднення річки в найкоротший термін. Вперше німецька влада дізналася про мертву рибу в Одері 9 серпня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА