17:02 26.08.2022

СБУ та Нацполіція рекомендують паломникам-хасидам утриматися від візиту в Україну на святкування Рош Гашана

2 хв читати
СБУ та Нацполіція рекомендують паломникам-хасидам утриматися від візиту в Україну на святкування Рош Гашана

Служба безпеки України та Національна поліція рекомендують паломникам-хасидам утриматися цього року від візиту в Україну на святкування Рош Гашана через загрозу ворожих ракетних атак та провокацій.

У повідомленні української спецслужби у п'ятницю наголошується, що таке рішення ухвалено спільно із правоохоронними структурами Ізраїлю та іншими відповідальними органами української влади.

"Це (рекомендація утриматися від візиту – ІФ) пов’язано із високою ймовірністю ракетних обстрілів і дій російської сторони, спрямованих на дестабілізацію міжнаціональних відносин і завдання шкоди міжнародному іміджу України", - наголошується в повідомленні.

За інформацією СБУ, правоохоронці ретельно перевіряють наявну інформацію щодо можливих загроз перебування паломників у нашій державі для своєчасного комплексного реагування.

"Особливу увагу зосереджено на антитерористичній захищеності об’єктів паломництва і маршрутів пересування вірян. Для цього на постійній основі проводяться контрдиверсійні та антитерористичні заходи, посилено контроль за незаконним обігом зброї та небезпечних речовин, район паломництва та прилеглі території перебувають під цілодобовим відеонаглядом", - ідеться в повідомленні.

Водночас, як наголошують у СБУ, попри всі заходи безпеки, РФ може використати приїзд та масове скупчення паломників для створення провокацій.

"Тож, з огляду на вищезазначену інформацію, просимо утриматися від поїздки до України. А ті, хто все ж наважиться здійснити паломництво, мають неухильно дотримуватись вимог режимних заходів: комендантської години, реагування на сигнали повітряної тривоги, а також виконувати всі вказівки представників правоохоронних органів. Тільки так можливо мінімізувати наявні ризики для вірян у це важливе для єврейського народу свято", - підсумували в українській спецслужбі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помічника Джемілєва затримано в аеропорту Кишинева - Чубаров

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА