19:59 26.08.2022

Людство до кінця цього століття стикатиметься з аномальною спекою в кілька разів частіше

1 хв читати
Людство до кінця цього століття стикатиметься з аномальною спекою в кілька разів частіше

Сильна спека з небезпечними для людей температурами упродовж цього століття, швидше за все, наступатиме частіше в 3-10 разів, ніж зараз, повідомляє в п'ятницю CNN з посиланням на дослідження Гарвардського та Вашингтонського університетів.

Так, дедалі частіші наступи аномальної спеки очікуються у США, Китаї, Японії та країнах Західної Європи. При цьому температура повітря досягатиме 39,4 градусів за Цельсієм.

Найсильніше ця тенденція проявиться у країнах тропічного поясу, де кількість днів з екстремальною спекою – з температурою повітря 51 градус за Цельсієм – подвоїться.

Експерти зробили ці прогнози на основі припущень, що середні світові температури підвищаться на 2 градуси за Цельсієм: це межа, встановлена у Паризькій кліматичній угоді 2015 року, в межах якої людство має утримати зростання температур.

Раніше повідомлялося, що на думку Об'єднаного дослідницького центру Європейської комісії, нинішня посуха є, можливо, найсильнішою за останні 500 років. Остаточні дані наприкінці сезону можуть підтвердити цю попередню оцінку.

Країни Європи, які цього літа страждають від природних пожеж, пов'язаних із аномальною спекою та посухою, у 2022 році побили рекорд руйнувань від пожеж: вогнем спустошено 662,8 тис. га.

Серед найбільш зачеплених пожежами нинішнього року держав - Іспанія (246 тис. га згорілих лісів), Румунія (150 тис. га), Португалія (75 тис. га) та Франція (61 тис. га).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

Росіяни за добу здійснили два ракетних і 120 авіаударів

Російські війська за добу понад 402 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

У Сумській області ППО ліквідувала 12 із 13 ворожих "шахедів"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА