18:18 02.09.2022

Членів сімей військових пропонують зробити такими, що підлягають обов'язковій евакуації з районів бойових дій, - законопроєкт

2 хв читати
Членів сімей військових пропонують зробити такими, що підлягають обов'язковій евакуації з районів бойових дій, - законопроєкт

Народний депутат Максим Березін (фракція "Слуга народу") пропонує Верховній Раді законодавчо закріпити за членами сімей військовослужбовців статуси евакуації з районів бойових дій під час війни, зокрема з використанням сил і засобів армії та правоохоронців, як однієї з найбільш уразливих категорій населення.

Відповідний законопроєкт №7729 зареєстровано в українському парламенті 2 вересня.

Як зазначається в пояснювальній записці, аналіз дій представників збройних формувань і спецслужб РФ, а також незаконних збройних формувань, які вони очолюють на окупованих територіях, дає підстави зробити висновок, що одним із першочергових заходів зазначених осіб є встановлення членів сімей співробітників органів, що входять до складу сил безпеки та оборони.

Автор законодавчої ініціативи наголошує, члени сімей вищезгаданих співробітників стають об'єктом незаконних посягань на їхнє життя та здоров'я, також їх використовують із метою тиску на цих співробітників для отримання розвідувальної інформації та вчинення інших дій на шкоду державній безпеці України, що робить їх однією з найуразливіших категорій населення за умов збройних конфліктів.

Законопроєкт пропонує доповнити ст. 18 закону "Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" новою частиною, яка передбачає, що у разі запровадження воєнного стану дружини військовослужбовців, їх неповнолітні діти або повнолітні діти з інвалідністю підлягають евакуації з можливих районів бойових дій, зокрема (за їх згодою) і з використанням сил та засобів Збройних сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА