13:29 05.09.2022

Наявність шенгенської візи у громадян РФ не є гарантією в'їзду до країн ЄС - Боррель

2 хв читати
Наявність шенгенської візи у громадян РФ не є гарантією в'їзду до країн ЄС - Боррель

Наявність шенгенської візи не є для росіян гарантією в'їзду до країн Євросоюзу, заявив у понеділок голова європейської дипломатії Жозеп Боррель.

"Міністри домовилися, що держави використовуватимуть національні можливості, щоб тримати під контролем потік людей, які перетинають кордони. Факт наявності візи не означає право на в'їзд до країни. Зрозуміло, це необхідна умова, але навіть якщо візу видали, може так станеться, що вам відмовлять", - сказав Боррель на міжпарламентській конференції із питань спільної зовнішньої та безпекової політики.

Глава європейської дипломатії знову заявив, що країни ЄС "не можуть цілком ізолювати росіян від Європи".

Минулого тижня джерело в Європейській комісії повідомило "Інтерфаксу", що наразі в Європейській комісії триває робота щодо подальшого порядку видачі віз до Євросоюзу російським громадянам, незабаром нададуть відповідні пропозиції. За його словами, ці пропозиції передбачатимуть "повне припинення угоди про полегшений візовий режим" із Росією.

Джерело дало зрозуміти, що на цьому етапі наводити будь-які певні дані щодо майбутньої кількості, вартості, нового порядку та термінів оформлення віз для росіян до країн Євросоюзу ще передчасно.

На пресконференції у Празі після неформальної Ради ЄС на рівні глав МЗС 31 серпня глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що призупинення дії угоди між Євросоюзом та Росією про полегшений візовий режим значно знизить кількість віз, які видаються громадянам РФ.

"Це суттєво знизить кількість віз, що видаються державами-членами ЄС", - сказав Боррель. Він наголосив, що процес видачі віз росіянам загалом буде "складнішим і тривалішим", що і призведе до зниження кількості видач віз.

Боррель додав, що спільний підхід ЄС щодо візової політики "запобігатиме потенційному візовому шопінгу з боку росіян".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА