13:09 08.09.2022

Обмежень щодо виїзду військовозобов'язаних українських жінок за кордон немає - Держприкордонслужба

2 хв читати
Обмежень щодо виїзду військовозобов'язаних українських жінок за кордон немає - Держприкордонслужба

Жодних обмежень щодо виїзду українських жінок за кордон, пов'язаних із воєнним станом, наразі не існує, повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в коментарі "Українській правді", оприлюдненому в четвер.

"Дуже багато інформації в публічній площині лунало про можливе обмеження у виїзді жінок через взяття їх на військовий облік... Зазначу, що це лише чутки і припущення. У цьому випадку мова більше йде про затвердження переліку професій, який зобов'язує жінок стати на військовий облік. Такі обліки діяли і раніше. Зазначу, що і з початку повномасштабної війни і зараз не розглядалося і не порушувалося питання обмеження у виїзді жінок", - сказав Демченко.

За його словами, обмеження на виїзд у зв'язку з воєнним станом залишаються практично такими, як і були до цього. "Вони стосуються чоловіків українців віком 18-60, за винятком окремих категорій. Останні зміни стосуються лише надання можливості виїзду морякам. Таку нову категорію визначив уряд, і рішення набуло чинності 6 вересня", - розповів голова Держприкордонслужби.

Він повідомив, що прикордонники щодня відмовляють у пропуску через кордон на виїзд близько 200 особам, які підпадають під обмеження. При цьому з 24 лютого правоохоронці припинили спробу виїхати з України понад 2,8 тис. громадян за підробленими документами, а за спробу порушення державного кордону поза пунктами пропусків було затримано 5,6 тис. порушників.

Сумарний пасажиропотік через кордон, за словами Демченка, за останні три дні знизився і тримається на рівні 90 тисяч осіб на добу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА