14:44 08.09.2022

Цілковита зупинка ЗАЕС в умовах війни не є для України пріоритетним варіантом – ДІЯРУ

2 хв читати
Цілковита зупинка ЗАЕС в умовах війни не є для України пріоритетним варіантом – ДІЯРУ

Державна інспекція ядерного регулювання України (Держатомрегулювання, ДІЯРУ) не вважає пріоритетним варіантом повну зупинку всіх шести атомних енергоблоків Запорізької АЕС в умовах її окупації, повідомляється на сайті інспекції.

"Держатомрегулювання вивчає всі можливі варіанти, але, зрозуміло, не всі вони будуть використані. Тобто, повна зупинка енергоблоків ЗАЕС в окупації, в умовах воєнних дій з небезпекою фактично втратити електроживлення власних потреб станції не є пріоритетним варіантом, як це трактують ЗМІ", - поінформували у ДІЯРУ.

В інспекції назвали некоректною інформацію, викладену у низці ЗМІ, про те, що Україна нібито розглядає варіант зупинення всіх енергоблоків ЗАЕС.

Як зазначили у Держатомрегулюванні, така інформація з'явилася внаслідок некоректного викладу ЗМІ позиції в.о. голови ДІЯРУ Олега Корікова під час його відповіді на запитання модератора брифінгу в медіа-центрі "Україна" 7 вересня.

"Відповідь в.о. голови Держатомрегулювання України Олега Корікова на питання модератора брифінгу в медіа-центрі "Україна" слід розуміти так: Держатомрегулювання вивчає всі можливі варіанти та конфігурацію роботи енергоблоків ЗАЕС. Серед багатьох із них є і такий, що передбачає повну зупинку енергоблоків", – пояснили в інспекції.

Однак ці слова не слід розуміти як те, що зупинка всіх реакторів є пріоритетним та головним сценарієм можливих найближчим часом дій, уточнили у ДІЯРУ.

Як повідомлялося, 5 вересня на ЗАЕС внаслідок обстрілу російськими окупантами було зупинено останній енергоблок №6, що забезпечував власні потреби станції в електроенергії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА