14:47 09.09.2022

Спрощений візовий режим для РФ припиняє діяти з 12 вересня

2 хв читати
Спрощений візовий режим для РФ припиняє діяти з 12 вересня

Рішення Євросоюзу призупинити угоду з Росією про спрощений візовий режим набуло чинності, проте діяти почне з 12 вересня, повідомляється в Офіційному журналі ЄС.

"Застосування Угоди між Європейським Союзом і Російською Федерацією про спрощену видачу віз громадянам Європейського Союзу та РФ повністю призупиняється стосовно громадян РФ із 12 вересня 2022 року", - йдеться у публікації.

У документі наголошується, що рішення набуває чинності з дня його ухвалення, тобто у п'ятницю. Але воно діятиме з понеділка, оскільки ЄС зобов'язаний протягом 48 годин після його остаточного затвердження повідомити про нього іншому учаснику угоди – Росії.

Раніше в п'ятницю в Раді ЄС пояснили, що призупинення угоди призведе до підвищення візового збору з EUR35 до EUR80 для громадян РФ, необхідності надання для оформлення візи додаткових документів, збільшення термінів оформлення візи, а також дотримання суворіших правил видачі багаторазових віз.

Зі свого боку член Єврокомісії (ЄК) із внутрішніх справ Ілва Йоганссон заявила на пресконференції у Фінляндії, що пізніше в п'ятницю ЄК оприлюднить інструкції щодо дій в умовах нового візового режиму з Росією. За її словами, візу буде простіше отримати журналістам, а також з гуманітарних причин та сімейних обставин.

"Щодо інших, хто прибуває з несуттєвих причин, нам потрібно буде проводити ретельнішу оцінку, яка займе час, цей процес буде затратнішим. Щодо видачі таких віз нам варто бути набагато суворішими", - сказала вона.

У Брюсселі раніше повідомляли, що для отримання багаторазових віз буде потрібно "довший список підтверджувальних документів: заявники повинні будуть надати повний список документальних доказів під час подання заяви на візу, вони більше не користуватимуться спрощеним списком, включеним до угоди про спрощений візовий режим".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА