06:48 11.09.2022

МЗС Німеччини виступає за те, щоб постачати Україні танки радянського виробництва

2 хв читати
МЗС Німеччини виступає за те, щоб постачати Україні танки радянського виробництва

Міністерство закордонних справ Німеччини виступає за те, щоб постачати Україні танки радянського виробництва, повідомила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

"Зенітні самохідні установки Gepard вже поставлялися, і ще 10 поставлятимуться. Це центральне питання - як ми продовжуватимемо це робити, ми хочемо поговорити про це з партнерами. Наше МЗС дуже активно починає говорити про те, щоб постачати саме радянські танки", - сказала Бербок на пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Києві в суботу.

Водночас міністр закордонних справ України зазначив, що Україна вдячна Німеччині за системи Gepard та ракетні системи залпового вогню MARS. Кулеба переконаний, що німецькі танки в результаті поставлятимуться в Україну, проте уряду Німеччини потрібен час, щоб пройти еволюцію до ухвалення такого рішення.

"Ми бачимо, що, загалом, німецький уряд здатний приймати ці рішення, але це займає дуже багато часу. Я переконаний, що і німецькі танки в результаті поставлятимуться в Україну, просто німецькому уряду (і тут я не думаю, що проблема в позиції МЗС) потрібен час, щоб пройти еволюцію до прийняття такого рішення. За звичайних обставин ми б були не проти і могли б чекати, але щодня, поки в Берліні хтось думає, радиться, консультується про те, давати танки чи не давати, коли давати Iris, в Україні хтось гине через те, що танк не приїхав, через те, що танк не зміг вийти на позицію та підтримати наших військових", - розповів Кулеба.

Міністр звернув увагу на те, що під час візиту до Берліна у травні "найбільш відверта, жорстка і прямолінійна розмова" у нього відбулася з міністром оборони Німеччини.

У свою чергу міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок додала, що системи Iris постачатимуть до України найближчими тижнями.

Крім того, за її словами, Німеччина надаватиме Україні підтримку у розмінуванні.

"Дуже важливо чітко наголосити, що в замінованій країні не може працювати відновлення. І тому, окрім постачання зброї, ми хочемо надавати вам підтримку в розмінуванні. Міни, які залишила російська сторона, це не лише міни на вулицях, на дорогах, свідомо закладалися міни щоб вбивати дітей, міни вкладалися в іграшки дітей у приватних квартирах. Тому Німеччина допомагає Україні очистити свою територію від мін російських окупантів", - зазначила вона.

Бербок також закликала Москву допустити на тривалий термін МАГАТЕ на Запорізьку атомну електростанцію та повністю прибрати з неї зброю.

"Росія має прибрати з території ЗАЕС і передати контроль за атомною станцією єдиному правовому власнику, а саме Україні. Ми повинні висувати такі вимоги, це все вина та божевілля російської війни, і ми не повинні поступатися", - наголосила Бербок.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА