10:44 12.09.2022

НАЗК направило до МЗС України інформацію про 1400 фізосіб і 340 компаній з РФ задля використання в частині застосування американських санкцій

2 хв читати
НАЗК направило до МЗС України інформацію про 1400 фізосіб і 340 компаній з РФ задля використання в частині застосування американських санкцій

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) передало до Міністерства закордонних справ України з метою використання в дипломатичній площині пакет із даними про керівництво та власників російських компаній, які раніше потрапили під американські санкції.

"Зокрема, НАЗК опрацювало дані про накладені у США санкції на компанії та виявило, що на керівництво та власників цих організацій не накладено санкції. Отже, НАЗК виявило 1413 керівників і власників таких компаній та запропонувало внести їх до санкційних списків США", - йдеться у повідомленні НАЗК. 

У ньому уточнюється, що до списку керівників, власників чи засновників таких організацій увійшло керівництво російських банків, які перебувають під санкціями США – Центрального банку Росії, "Сбербанку", банку "ВТБ", "Сургутнафтогазбанку" та інших. Застосувати санкції США пропонується, зокрема, до голови правління Центрального банку Росії Ельвіри Набіулліної.

Крім того, до списку НАЗК увійшло керівництво нафтогазових компаній - "Роснафта", "Газпром нафта", "Лукойл", "Новатек"; керівництво великих промислових підприємств, зокрема компаній військово-промислового комплексу - корпорації "Ростех" (великого державного оборонного конгломерату), концерну "Калашников", "що курирує дослідження та розробку військових технологій", компанії "Камаз" (техніку якої використовують, зокрема, російські військові).

Агентство також ініціювало застосування санкцій США стосовно глави Республіки Татарстан Рустама Мініханова, який є головою ради директорів компанії "Туполєв", та генерального директора технопарку "Сколково" Рената Батирова.

"Крім того, ідентифікували 341 компанію, власники або топменеджмент яких під санкціями США, зокрема: компанії, що належать олігархам Віктору Вексельбергу, Алішеру Усманову, братам Ротенбергам, Олегу Дерипасці, Сергію Чемезову та членам їхніх родин, до яких уже застосовано санкції США; компанії, які пов’язані з близькими до Путіна особами, – Аліною Кабаєвою, Катериною Тихоновою (Путіною), Юрієм Ковальчуком", - підсумували в НАЗК. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА